Om Naprapati

4 vanliga frågor och svar:

1)    Vad betyder ordet ”Naprapati”?      

Naprapati kommer av det tjeckiska "napravit", som betyder ”korrigera” och det grekiska "pathos" som betyder "lidande". Naprapaten arbetar alltså för att korrigera orsakerna till lidandet eller - förenklat uttryckt - bota smärta!

2)    Hur jobbar naprapaten?

Naprapati är ett behandlingssystem som bygger på manuell medicin, vilket innebär att naprapaten till stor del förlitar sig på sina egna händer för att undersöka och behandla störningar som är relaterade till rörelseorganen (skelett, rygg, muskler och leder). Denna behandling har visat sig ge mycket bra effekt, och intresset för den manuella medicinen är idag stort inom svensk primär- och företagshälsovård. 

3)    När uppstod naprapatin?

Naprapatin har utvecklats från kiropraktiken i början på 1900-talet, när man förutom den sedvanliga manipulationen av ryggraden började intressera sig för sekundära spännings-tillstånd i omgivande mjukdelar. Styrkan ligger i att kombinera en hög kompetens inom ortopedisk medicin med en god kunskap om specifik muskelfunktion. Naprapaterna är den yrkesgrupp som idag har denna kompetens i sin grundutbildning.

4)    Vad är en Legitimerad Naprapat?

Legitimerade naprapater har en gedigen utbildning på Naprapathögskolan. Utbildningen  ges på heltid och tar fyra år, därutöver måste man göra praktik inom offentlig vård ett år för att kunna bli legitimerad av Socialstyrelsen. Det innebär att verksamheten står under socialstyrelsens tillsyn. 

 

Läs mer:

Svenska Naprapatförbundet
Naprapathögskolan

 

 

Tidsbokning

Kungsängen - både till Östervägen & Hälsofabriken
Tele: 08 - 581 650 97

Aktuellt

Hoppas 2024 har börjat på bästa sätt för er alla! Jag är tillbaks på mitt vanliga schema och om ni letar tid och inte hittar ngt som passar så får ni gärna ringa. Kan jag inte svara så lämna ett meddelande.

 

En liten påminnelse om du bokar här via hemsida så ber jag dig att DUBBELKOLLA vart du har bokat för att slippa trasslet att komma till fel lokal.  På din bekräftelse, både via sms och mail, så står platsen inom parantes bakom mitt namn.

//Hannah

Vid frågor så nås jag som vanligt även på 08-58165097. Om jag inte kan svara så lämna ett meddelande.